Carta a Territori i al MITECO

Benvolgudes i benvolguts, els faig arribar adjunt el llibre TERRA PRESA. PER UNA NOVA POLÍTICA DE SEDIMENTS.
Per als que vulguin donar suport a la causa i tindre'l en paper (si encara no els hi he dit que els hi enviaré) el poden trobar i donar suport al comerç local de la capital catalana a: https://www.documenta-bcn.com/producto/listadobuscar?buscar=terra+presa Moltes gràcies a la Fundació Duran Martí, a tots els especialistes que han participat i a les institucions que han donat suport (els únics partits amb representació institucional que ho han fet han estat ERC des de l'IDECE i els ajuntaments d'Amposta i La Ràpita, i el PSC a la regidoria de Cultura de Tortosa).
Presa de Riba-roja Per posar un exemple paradigmàtic, si van directament a la pàgina 148 poden veure com els pobles aigües avall dels embassaments de Mequinensa i Riba-roja -incloent la Central Nuclear d'Ascó!- estan en perill potencial per la gestió negligent que s'està fent dels embassaments del tram final, especialment el de Riba-roja. Seria bo veure en algun moment una actuació a l'alçada de les circumstàncies per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i del MITECO: per a quan la posada en funcionament dels desaigües de fons de les preses de Mequinensa i Riba-roja?
PER ALTRA BANDA, segons el Real Decret 453/1989 publicat al BOE amb títol "Instalaciones de producción que forman parte del sistema eléctrico nacional" els anys en què van entrar en explotació les centrals hidroelèctriques del tram final de l'Ebre van ser: FLIX 1948, MEQUINENSA 1964 I RIBA-ROJA 1967. La concessió és per a 75 anys i tres anys abans de caducar ja es pot sol·licitar revertir a mans públiques l'activitat. Fa 72 anys de l'inici de l'activitat d'Endesa a Flix, això vol dir que ja se pot sol·licitar revertir-la, i si pot ser eliminar la presa, pel bé de la fauna autòctona, les migracions dels peixos i la seguretat de la conca i del seu delta. Per a tal fi segur que ens poden ajudar els següents estudis i precedents d'acció: https://damremoval.eu/references/ https://riosconvida.es/wordpress/alegaciones-impacto-ambiental-rio/ https://fnca.eu/index.php/component/content/article/68-coleccion-nueva-cultura-del-agua/242-aguas-limpias-manos-limpias-corrupcion-e-irregularidades-en-la-gestion-del-agua-en-espana https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7637478 Ja veuen que comencem el 2021 amb energia, bon any! Josep Juan Segarra

Comentarios