PP contra Riu i Delta. I altres partits a favor de tractar específicament el tema dels sediments

Avui 18 de gener de 2017 Miquel Auba, portaveu d'ERC ha presentat una mocio a la Comissio de Medi Ambient del Senat on se demanaven dos coses: 1. Pla de Gestio Integral dels Sediments de la Conca de l'Ebre (proposta de la Campanya pels Sediments). 2. Prova Pilot de Transferencia Controlada de Sediments des de l'embassament de Riba-Roja fins al Delta (projecte de l'IRTA, entre altres centres d'investigacio).

La mocio ha estat rebutjada per 15 vots en contra i 11 a favor (desconeixem qui exactament ha votat en contra i qui a favor. A grans trets PP en contra i ERC, Podemos, PSOE, a favor). Composicio de la Comissio de Medi Ambient amb majoria del PP:http://www.senado.es/web/actividadparlamentaria/sesionescomision/detallecomisiones/composicion/index.html?id=S011018&legis=11&esMixta=N

Lo PP ha sigut l'unic partit que ha parlat en contra. ERC, Podemos i PSOE han parlat a favor. La Portaveu de Podemos, Maria Freixanet Mateo, ha proposat afegir a la mocio el fet que els sediments s'han d'analitzar i s'ha de calcular/dossificar la seua transferencia per minimitzar l'impacte sobre el medi. Freixanet ha afegit que estan disposats a treballar els 8 punts restants que tambe proposem des de la Campanya pels Sediments: http://campanyapelssediments.blogspot.com.br/2016/11/la-mocio-de-la-campanya-pels-sediments.html

Per la seua banda, la representant del PP diu que lo Delta no pateix ni regressio ni subsidencia. S'ha referit a no se quins indicadors ambientals que mesuren l'enfonsament (en realitat, los indicadors ambientals que mesuren l'enfonsament mostren que s'enfonsa entre 1 i 3 mm anuals). Tots los deltes pateixen subsidencia agreujada pel canvi climatic! I en lo cas de l'Ebre agreujada encara + perque la majoria de sediments se queden als embassaments. I la majoria de zones del Delta pateixen regressio! I sabem que la dinamica natural del Delta seria creixer integralment si no sigues per l'efecte d'embassaments i transvassaments.

La portaveu de Podemos ha parlat dels problemes que els sediments causen als embassaments. Lo PP no ha dit ni pio sobre el tema. No actuar als embassaments significara que voldran construir nous embassaments quan los actuals queden colmatats de sediments completament..

Los plans del PP sn transvasar l'aigua de l'Ebre fins a la mort total del riu i los ho importa un pito lo Delta de l'Ebre. Per tant, no voteu al DESASTRE-PP... Cal fer tot lo possible per allunyar al DESASTRE-PP de les administracions.

LA LLUITA CONTINUA.

Comentarios