Mentres lo Delta agonitza, s'amporten los sediments de la planta del CAT (de l'Ampolla) a Castelló.

"Sediments de la planta del CAT
Un dels interessants estudis inclosos en el Life + AdmiClim aborda una mesura d’adaptació al canvi climàtic, la injecció de sediments a la xarxa hidràulica del delta de l’Ebre per combatre la subsidència. L‘estudi planteja una prova pilot, que podria posar-se en marxa a partir de 2018, un cop finalitzat el projecte: l’aportació de sediments de la planta potabilitzadora del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) de l’Ampolla a la xarxa de reg del delta de l’Ebre.
El projecte planteja una proposta de reinjecció permanent de sediments procedents de la planta, d’entre 2.000 i 3.000 tones anuals, «un granet» davant les necessitats de sediments del Delta, va admetre ahir el doctor Albert Rovira. Sediments, precisà, que ara es traslladen a Castelló.
L’equip elabora un model hidrodinàmic que sigui viable per a la prova pilot però també per al transport dels sediments -en aquest cas en valors de milions de tones- de l’embassament de Riba-roja d’Ebre. Ibáñez insistí que és una solució viable tècnicament però no disposa de l‘acord polític".
Foto: Llorens Marin Rosales.

Comentarios

Publicar un comentario